about

Leonie Gysel is op zijn minst een creatieve duizendpoot te noemen. Naast moeder van 2 is ze freelance styliste en visagiste, auteur van ‘Het grote praktische make-up boek’ en is ze jou waarschijnlijk eens opgevallen als zangeres. Vroeger bij Zita Swoon, nu onder andere bij S.W.A.N en Radio Candip – twee groepen waarin ze samen met haar zussen Eva en Kapinga zingt - en niet te vergeten bij Arsenal, als live frontzangeres. Afgelopen lente zette ze haar eerste stappen in de mode, dit najaar gaat ze een samenwerking aan met juweelontwerpster Elisabeth Leenknegt en brengt ze met ‘Elisa Lee by Leonie’ een collectie bijzondere juwelen.

De samenwerking met Elisabeth Leenknegt lag voor de hand. “Elisabeth ken ik al lang. Ze heeft me altijd al gesteund en vaak juwelen geleend om mijn podium outfits op te smukken. Ze is net als ik onderneemster en nu ook moeder. Een straffe madame. Het was tijd om iets terug te doen: waarom zouden we niet samen juwelen ontwerpen?" 

Leonie putte haar inspiratie uit drie woorden die haar nauw aan het hart liggen: rock’n roll, familie en quotes. De rock’n roll vind je terug in de drie puntjes die in elk juweel werd verwerkt. Zij verwijzen naar de gaatjes in de festivalbandjes maar evenzeer naar het feit dat ik nooit een punt gebruik als ik een zin afwerk… maar drie puntjes. Het is sterker dan mezelf!”

Elisa Lee by Leonie is ook te verkrijgen bij de Elisa Lee shop in Gent en aankomende pop-ups.

Voor meer informatie of bijkomende gravering, gelieve contact op te nemen met atelier@elisa-lee.be

Over ELISA LEE:

Elisabeth Leenknegt noemt zichzelf edelsmid, designer en glaskunstenaar in hart en nieren. Ze werd geboren in een familie van gepassioneerde glaskunstenaars. Op haar beurt maakt en ontwerpt Elisabeth juwelen van handgesmeed zilver en mondgeblazen glas. Deze worden gekenmerkt door een speelse vormgeving en een groot coloriet. Humor is de centrale sleutel in haar werk.


www.elisa-lee.be